O μοναδικός καφές της Γουατεμάλα
Η Γουατεμάλα είναι μία χώρα της κεντρικής Αμερικής και το όνομα της σημαίνει “Τόπος με πολλά δέντρα” καθώς είναι μία χώρα με πλούσια βλάστηση. Το μεγάλο υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται και οι έντονες βροχοπτώσεις ευνοουν την βλάστηση καφόδενδρων. Η φυτευση και η καλιέργια καφέ γίνεται σε οχτώ περιοχές (Ακατενάνγκο, Αντίγκουα, Ατιτλάν, Κομπάν, Φραιχάνες, Χιούχιου, Οριέντε, Σαν Μάρκος) οι οποίες θεωρήθηκαν ιδανικές για την παραγωγή καφέ με την κάθε μία να δίνει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο καφέ.
Σήμερα η Γουατεμάλα θεωρείτε η 10η μεγαλυτερη καφεοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως με 204,000 τόνους καφέ ετησίως. Στην Γουατεμάλα υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για την επιτευξη της σωστή φυτευσης, καλιέργιας και παραγωγής καφέ.
Οι καφέδες απο Γουατεμάλα χαρακτηρίζονται από φυσική γλυκύτητα, μέτριο (προς δυνατό, ενίοτε) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα που δεν κυριαρχεί στο στόμα και έχουν συνήθως γευστικές νότες σοκολάτας-κακάο και μια γλυκύτητα που μοιάζει με καραμέλα.